5 raons per les quals hauries de fer servir el transport públic

No et deixis enganyar pels anuncis de la tele. Tenir cotxe en propietat ja no mola. A més de l'important desemborsament de diners que cal fer per adquirir-ne un, també hi ha els manteniments, revisions, repostatges ... Per això el transport públic és el Salvador.

Les noves generacions, millennials inclosos, prefereixen alternatives més econòmiques i respectables amb el medi ambient, com el vehicle de lloguer, el transport col·laboratiu i, l'opció més demandada per tots: el transport públic. Ja pots deixar-te d'excuses i oblidar-te del cotxe.

Demo Image

Aquestes són els motius pels quals has de fer servir el transport públic

  1. Li fas un favor al medi ambient. És l'argument més utilitzat per defensar el transport públic i no falten motius. Com més grans són les ciutats i més vehicles privats circulen per elles, pitjor és la qualitat de l'aire que es respira. Madrid és un bon exemple. Si reduïm l'ús del vehicle en propietat i el substituïm pel transport públic, la qualitat de l'aire millora considerablement i la pol·lució es redueix a nivells gairebé nuls.

  2. Ganes temps per a tu. Si condueixes el teu cotxe només pots fer una cosa: conduir el cotxe. Res de mòbil ni d'ordinador, per exemple. No obstant això, amb el transport públic podem optimitzar el nostre temps realitzant alguna altra activitat de camí a casa oa la feina: repassar el correu electrònic, meditar, consultar les xarxes socials, llegir un bon llibre ...

  3. És bastant més segur. La probabilitat de patir un accident mentre viatgem en metro o en autobús públic és molt menor que si ho fem en transport privat. Només viatjar en avió o en vaixell és més segur que en transport públic.

  4. Contribueixes a l'harmonia i al silenci de la teva ciutat. Les ciutats amb més ús del transport públic són també ciutats més silencioses i harmonioses. L'abundància de trànsit provoca moltíssim soroll. Potser ens haguem acostumat al mateix i ens sembli que és habitual, però no ho és en absolut. El transport públic fomenta ciutats molt més afables i amb menys soroll.

  5. La teva salut ho agrairà. Hi ha estudis que demostren que els usuaris de transport públic tenen millor estat de salut que els conductors de vehicles. Per exemple, un estudi del Centre Moriguchi de Salut a Osaka destacava que els viatgers d'autobús i tren tenien menors taxes de diabetis, hipertensió arterial i sobrepès.
Demo Image